PDO heeft twintig info-centra geprojecteerd
07 Oct 2014, 04:00
foto
Het informatiecentrum van de PDO in Para.


De Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO) heeft zondag haar vijfde informatiecentrum officieel geopend. Dit gebeurde aan de Palissadeweg in het district Para. Er zijn twintig infocentra geprojecteerd. Eerder zijn in Paramaribo, Commewijne, Saramacca en Wageningen informatiecentra geopend.

Het afgelopen weekeind is het PDO bestuur Para-Noord onder leiding van Eduard Wirjotaroeno geïnstalleerd. Ook werd een Infocentrum officieel voor geopend verklaard. De hoofdbestuursleden Anita Dijo, Soenderpersad Hanoeman, Supeno Wongsoredjo, Johan Wongsoredjo, Johan Modiwirjo en voorzitter Waldy Nain stonden stil bij de uitdagingen waarmee Suriname wordt geconfronteerd.

Bij de opening van het infocentrum werd de nadruk gelegd op het onderwijs. Hoewel Suriname er trots op is dat het een van de hoogste alfabetiseringspercentages van alle ontwikkelingslanden heeft, voldoet het onderwijsaanbod onvoldoende aan de eisen van deze tijd. "Wij willen een meer effectief en efficiënt onderwijssysteem. Een rechtvaardig onderwijssysteem, dat gelijke kansen biedt aan iedereen, zowel in stad, district als binnenland", is het streven van PDO.

Gevoerde gesprekken
Nain stelt dat sinds de PDO de verkiezingscampagne op 29 september is gestart, haar positie landelijk wordt verstevigd. Nain ontkent dat de partij opgericht is als satelliet van de NDP om Pertjajah Luhur een hak te zetten. PDO heeft aangekondigd met de NDP in zee te zullen gaan de komende verkiezing.

De PDO-voorzitter deelt mee dat er ook een bespreking is gevoerd met de NPS. Een zes personen tellende delegatie onder leiding van Jerrel Pawiroredjo vroeg Nain of hij zitting wilde nemen in het Javaans Presidium van de NPS. Tegenover Chandrikapersad Santokhi van de VHP werd eventueel samenwerken besproken. De PDO stelde zich op het standpunt: niet als Pertjajah Luhur ook tot het samenwerkingsverband behoort. Met John Nasibdar van Nieuw Suriname zijn er meerdere gesprekken gevoerd. "Ook verstonden wij ons met de PVF. Met de Nieuwe Leeuw van Dharm Mungra en het zogenaamde op te richten Derde Blok werd een eventuele samenwerking besproken", zegt de PDO.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May