Leerlingen LBO Brokopondo kunnen 13 oktober les volgen
07 Oct 2014, 06:00
foto
Districtscommissaris Ivonne Pinas oriënteert zich bij de schoollokalen in Brokopondo. (Foto: BIC Brokopondo)


NV Grassalco heeft drie lokalen gebouwd voor ruim honderd leerlingen van LBO-school te Brokopondo. De lokalen en een toilettengroep zijn maandag tussentijds opgeleverd. Arbeiders zijn hard bezig om de lokalen af te hebben deze week, waardoor de leerlingen vanaf 13 oktober les kunnen volgen.


Het Burger Informatie Centrum (BIC) Brokopondo meldt dat districtscommissaris (dc) Ivonne Pinas op zoek gegaan is naar bedrijven om een bijdrage te leveren aan de bouw van de leslokalen. Ouders hadden hun bezorgdheid geuit bij de dc. Tot nu toe heeft ze alleen medewerking gekregen van directeur Sergio Akiemboto van Grassalco. Hij heeft middelen vrijgemaakt om alvast drie lokalen in gereedheid te brengen.

Hoewel de lokalen nog niet helemaal af zijn, reageerden de dc, ouders en leerlingen opgelucht. Honderd jongeren zouden niet opgevangen kunnen worden op de school als er geen lokalen bijgebouwd zouden worden. De dc hoopt dat vanaf volgende week de leerlingen de lessen zonder onderbreking kunnen volgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May