Vijf veroordeeld voor beroving
07 Oct 2014, 08:00
foto


Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft op de rechtszitting van maandag vijf Brazilianen, elk veroordeeld tot zes jaar celstraf. Zij hadden op 4 maart van het afgelopen jaar een beroving gepleegd . De veroordeelden hebben steeds ontkend, maar de rechter voerde aan dat zij herkend zijn door getuigen aan kenmerken van hun lichaam.

De Brazilianen werden bijgestaan door de raadslieden Raoul Lobo en Serge Heijmans. De veroordeelden zijn herkend aan hun forse lichaamsbouw, spitse oren en neus, diepe oogkassen en een opvallende neus. Zij werden positief herkend door getuigen, omdat de gezichten niet voldoende bedekt waren. Verder hadden de slachtoffers hun mobiele telefoons die bij de veroordeelden waren, positief herkend. Ook de vluchtauto werd doorgespeeld door de benadeelden, waardoor de politie de veroordeelden klem reed.

De chauffeur verklaarde dat hij de mannen had opgehaald op de Weg naar Brownsweg, terwijl de veroordeelden verklaarden zij bij de aanmeerplaats van Afobaka werden opgehaald. De veroordeelden overvielen goudzoekers en maakten goud en mobiele telefoons buit. Bij de overval zijn de benadeelden ruim vier uren lang van hun vrijheid beroofd en moesten onder bedreiging van een jachtgeweer alles afstaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May