Spaanse verpleegster besmet met ebolavirus
06 Oct 2014, 16:27
foto


Een verpleegster in Madrid is besmet geraakt met het dodelijke ebolavirus. De Spaanse minister van Gezondheid, Ana Mato, heeft dit officieel meegedeeld. De verpleegster is de eerste persoon in Europa bij wie de dodelijke ziekte is vastgesteld, die buiten West-Afrika is besmet. Zij is positief getest.

Spaanse media brachten het nieuws naar buiten. Later op de dag heeft de regering van Spanje het bericht bevestigd. De verpleegster is werkzaam in een ziekenhuis in Madrid. Zij heeft een Spaanse geestelijke verzorgd die met het ebolavirus was besmet. De man overleed op 25 september. Hij was van Sierra Leone overgebracht naar het ziekenhuis in Madrid.

Het eerste geval van het dodelijke Ebola-virus op Amerikaanse bodem is geregistreerd in Dallas, Texas. Vermoed wordt dat de man met het virus is besmet in Liberia voordat hij zijn reis twee weken geleden ondernam naar de Verenigde Staten.

Tot nu toe zijn ongeveer 3400 personen overleden aan deze dodelijk ziekte. Ebola verspreidt zich door contact met het lichaamsvocht van iemand die het virus heeft. De enige manier om een uitbraak te stoppen is om degenen die besmet zijn te isoleren. Wereldwijd zijn er bijna 7.500 bevestigde besmettingen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May