IOL wil ook ict voor leerkrachten in Nickerie
06 Oct 2014, 04:00
foto


Een delegatie van het Instituut voor Opleiding van Leraren (IOL) heeft in het weekend gesprekken gevoerd in Nickerie met onderwijsgevenden. Er werd ook een presentatie gegeven van hoe de zaken aangepakt zullen worden het komende schooljaar in Nickerie. Het IOL wil samen met een buitenlands instituut starten met twee ict opleidingen in Nickerie.

In Paramaribo is het al beklonken dat de twee opleiding zullen starten. Het gaat om een opleiding op LO-niveau dat ongeveer twee jaar zal duren en bestemd is voor leerkrachten die lessen zullen verzorgen op VOJ en GLO in ict. De andere opleiding is op het niveau van bachelor of Education en duurt drie jaar. Deze docenten zullen bevoegd zijn op VOS niveau, ict lessen te verzorgen. Directeur IOL Milton Top, zegt dat bekwame en bevoegde leraren ict-lessen moeten verzorgen op de scholen. In Nickerie beschikken bijna alle scholen over een computerlokaal. "De opdracht van de onderwijsminister is dat wij ervoor moeten waken dat niet bevoegde of beperkt bevoegde leerkrachten zich bezighouden met het verzorgen van ict lessen", stelt Top.

Top zegt dat het IOL mikt op 25 docenten die zich willen scholen op het ict-gebied. Volgens hem moeten de leerkrachten op de school de computer maximaal kunnen inzetten voor allerlei vakken. Als de aardrijkskunde leerkrachten over vulkanische uitbarsting uitleg geven, moeten ze de computer gebruiken om de leerlingen het beter uit te leggen met aanschouwelijk materiaal. Het is de bedoeling dat scholieren het maximael uit hun tablet, laptop of smartphone halen. De deskundigen zullen de leerkrachten alles bijbrengen tijdens hun opleiding. De opleiding zal US$ 1700 kosten. De leerkracht zal de mogelijkheid krijgen om dit bedrag in termijnen te betalen. Top zegt dat deze opleiding in het buitenland meer dan US$ 10.000 kost. Het IOL brengt het voor een gereduceerd tarief dat door tussenkomst van Marie Levens, die bij de Organisatie van Amerikaanse Staten werkzaam is, is bewerkstelligd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May