Grof vuil verwijderd van Clevia
05 Oct 2014, 13:10
foto


Opgelucht kijken bewoners van Clevia en omgeving naar de bermen op de hoek van de Kasoedjieweg en de Blue Wingstraat. Het grof vuil dat er vrijdag werd gedumpt, is verwijderd en het terrein is inmiddels ook gemaaid.

“Het terrein is een voorbeeld geworden voor anderen,” zegt een tevreden buurtbewoner.
Omwonenden van Clevia merkten vrijdag tot hun schrik dat er grof vuil was gedumpt op de bermen in hun omgeving. Gelet op het gevaar van Chikungunya deden zij dringend een beroep op het ministerie van Openbare Werken om het gedumpte vuil zo snel als mogelijk af te voeren. De buurtbewoners zijn er content mee dat het ministerie zo snel heeft gereageerd.

De coördinator van 'Ophaal grofvuil', van Openbare Werken, Prewien Ramharak, zegt aan Starnieuws dat om zo snel mogelijk te kunnen werken, het vuil op een centrale plek werd gedumpt om het te vervoeren naar Ornamibo. Er werd continu gewerkt, met inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg, legt Ramharak uit. Hij kan zich indenken dat de buurtbewoners geschrokken waren, maar het was nooit de bedoeling dat het vuil daar zou blijven liggen.

In de strijd tegen Chikungunya is het erg belangrijk dat mogelijke broedplaatsen van de Aedes Aegypti worden opgeruimd. Deze muskiet kan zowel Dengue als Chikungunya overbrengen. Grof vuil vormt een goede broedplaats voor deze muskieten. Overheidsinstanties hebben de samenleving opgeroepen om ook hun verantwoordelijkheid ter hand te nemen en hun omgeving schoon te houden, zodat er geen muskietenbroedplaatsen ontstaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May