Lions club bezorgt weeskinderen een leerrijk weekend
05 Oct 2014, 01:00
foto
Kinderen uit de weeshuizen op bezoek bij FAI (foto links) en rijstbedrijf Baitali.


Lions club Nieuw Nickerie en Lions Kwatta hebben ruim veertig kinderen tussen 12-16 jaar een gezellig en leerrijk weekend bezorgd. Kinderen van het kindertehuis van Sanatan Dharm Paramaribo en van het kindertehuis Gaitrie mochten zaterdag bezoeken brengen aan diverse bedrijven in het district Nickerie. De jeugdigen uit Paramaribo kwamen vrijdag aan in het district en hebben overnacht in het kindertehuis Gaitrie.

Dertien jaar geleden vond de eerste uitwisseling plaats, zegt Lion Renee Jadnanansingh van Lions club Kwatta, initiatiefnemer van dit project. Daarna was het al die tijd stil, maar hier komt nu verandering in. De kinderen mochten rijstbedrijf Baitali bezoeken, waarna zij van het bacovenbedrijf FAI een rondleiding kregen. Na de lunch bij het rijstbedrijf brachten ze een bezoek aan Rasonic TV om daarna 'uit te waaien' op het Corantijnstrand.

De trekker van dit project van Nickerie, Lion Otto Dewanchand, zegt dat het bedrijfsleven heel goed heeft ingespeeld op hun verzoek om dit bezoek te ondersteunen. Het project heeft SRD 5000 gekost. Lions president Nieuw Nickerie, Mitranand Jokhoe, deelt mee dat dit project jaarlijks zal worden uitgevoerd. Hij zal samen met zijn collega Lions president Kwatta, Bidjaikoemar Siewnath, alles eraan doen om het te realiseren.

Ronaldo Karijo zegt dat hij veel geleerd heeft van de educatieve tocht. Hij heeft gezien hoe padie wordt verwerkt tot rijst en ook het verhaal van bacoven vond hij interessant. Wat hij niet zo prettig vindt, is dat het bacovenbedrijf is verkocht aan buitenlanders. Hij kan zich niet voorstellen dat Suriname het niet kon behouden. Voor de rest heeft hij genoten van de dag. Siewnath zegt dat zondag bij terugkeer de groep uit Paramaribo, Wageningen en Saramacca zal aandoen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May