Met uitbreiding SPI, een wens van tien jaar vervuld
04 Oct 2014, 18:40
foto
De ministers Ashwin Adhin en Rabin Parmessar verrichten de officiële opening van de nieuwe vleugel van SPI. (Foto: Raoul Lith)


De uitbreiding van het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI) is een feit. “Een wens van ruim tien jaar is in vervulling gegaan. Velen hebben op dit moment gewacht” , zei minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling vrijdag tijdens de ceremoniële overdracht van de nieuwe vleugel. Adhin ontving symbolisch de sleutels van het gebouw van zijn collega Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) .

Het SPI bestaat al 42 jaar. Volgens Adhin is het voorgaande regeringen niet gelukt om deze uitbreiding te realiseren. Hij complimenteerde zijn OW-collega voor zijn inzet. De onderwijsminister zegt dat er hard gewerkt wordt aan de kwaliteit van het onderwijs. “Dit kan alleen gerealiseerd worden als er wordt gewerkt aan kansverruiming (meer studielokalen in plaats van strafinrichtingen).

Parkeerprobleem ook aangepakt
Parmessar zegt heel trots dat dit project onder directievoering was van werknemers op zijn ministerie. Er is SRD 1.4 miljoen geïnvesteerd in het gebouw. De kosten worden gedekt uit de begroting van OW en vallen onder het 'Crash programma', dat een initiatief is van de presidentiële Taskforce onderwijs. De OW-minister merkt op “dat iets tot stand brengen geweldig is, maar als het niet wordt onderhouden het niet lang in goede staat gaat blijven”. Het gebouw is op de begane grond voorzien van vijf leslokalen, een kantoorruimte, magazijn en toilettengroep. Op de bovenverdieping zijn er twee ict-lokalen, een grote aula en toilettengroep.

Naast het verruimen van de school lokalen is er ook aandacht besteed aan het parkeerprobleem waarmee de school te kampen heeft. Op de vroegere berm voor de school is er nu een parkeerplaats aangelegd met een eigen in- en uitrit. “Voorheen was de situatie ongeordend en zorgde dit voor gevaarlijke verkeerssituaties”, stelt de bewindsman. Hiervoor is er SRD 800.000 vrijgemaakt en was onderdeel van het project ‘Veiligheid nabij scholen’.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May