Brandweer Nickerie moest twee maal uitrukken vandaag
04 Oct 2014, 17:00
foto
De woning en het inboedel van familie Kanhai volledig afgebrand.


Een woning op de hoek van de Beatrixweg en de Skroetjieweg in de Westelijkepolder in Nickerie is vanochtend volledig in de as gelegd. Toen de brandweer ter plekke aankwam, ongeveer 7 minuten na de melding, stond het huis reeds in lichterlaaie. Het pand bestond uit een houten boven- en een stenen beneden verdieping. Alles is verloren gegaan, de complete inboedel, twee bromfietsen en twee auto’s. Twee andere voertuigen konden de bewoners in veiligheid brengen.

De familie Kanhai vermoedt dat er sprake is van brandstichting. De brandweer heeft twee gascilinders moeten verwijderen en kon verder alleen nablussingswerk verrichten. Volgens de adjunct hoofdbrandmeester Steven Sibelo, zijn het pand en de inboedel verzekerd. De bewoners van die omgeving hebben weer hun stem laten horen over de afstand die de brandweer moet afleggen om een brand in de Westelijke Polder te blussen. Zij dringen aan om desnoods een hulppost te bouwen in de Westelijke Polder.

Tegen 09.50 uur kreeg de brandweer een melding van een autobrand in de omgeving van de Clarasluis. De brandweer arriveerde na 14 minuten op de plaats van de brand. Het voertuig, een Noah Busje, was reeds uitgebrand. Volgens hoofdbrandmeester Orlando Gerhard is de gasolinetank ontploft. De brandweer kon ook hier slechts nablussingswerk verrichten. De afstand heeft weer parten gespeeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May