Energielevering verzekerd bij gelijkblijvende vraag
03 Oct 2014, 18:00
foto


Met het toenemen van de hitte in deze periode en de aanvang van het nieuwe schooljaar, verwacht de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) dat het energieverbruik verder zal toenemen. Uit de metingen tussen 18 september en 2 oktober blijkt, dat het energieverbruik, van het EPAR netwerk (Paramaribo, Wanica, Commewijne, Para, Saramacca) een stijgende trend vertoont en de piek (200 MW) passeert.

De jaarlijkse trend van de belasting van het EPAR netwerk is er één waarbij in de maand oktober het energieverbruik, mogelijk door de warmte, de hoogste piek bereikt, zegt de EBS. Het advies aan de samenleving blijft slim om te gaan met stroom (SMS). Vooral tussen 08:00 - 15:00 uur en 18:00 – 21:00 uur, is het noodzakelijk efficiënt om te gaan met stroom.

De EBS is bezig werkzaamheden af te ronden om nog meer opwekvermogen op korte termijn ter beschikking te hebben. Als de vraag naar energie het beschikbare opwekvermogen niet overstijgt, blijft de levering van energie ook de komende periode gegarandeerd, zegt de voorlichting van de maatschappij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May