Surishopping blijft erbij dat er sprake is van corruptie
03 Oct 2014, 01:00
foto
Ramsoender Jhauw, directeur van Surishopping, heeft een petitie aangeboden aan het Hof van Justitie. (Foto: Raoul Lith)


Surishopping heeft voor een tweede keer een kort geding tegen de Staat aangespannen. Donderdag stond deze zaak op de rol, maar is uitgesteld met een week. Ramsoeder Jhauw, directeur van Surishopping, vindt dat er corruptieve handelingen zijn gepleegd bij de gunningen van import van goederen voor de brandweer. In november vorig jaar maakte Jhauw bekend dat een opdracht was gegund aan Flex NV, die voor meer dan SRD 2 miljoen duurder had ingeschreven.

Jhauw geeft aan dat zijn bedrijf naar de rechter is gestapt omdat er duidelijke bewijzen zijn dat zaken niet op de juiste manier zijn gegaan. Om kracht bij de strijd te zetten, had de directie van Surishopping alle medewerkers naar het gerechtsgebouw gebracht. Loyaal stonden zij gewapend met borden met daarop verschillende teksten en spandoeken met psalmen.

Corrupte uitspraak
Rechter Alida Johanns heeft bij de eerste zaak het vonnis in het nadeel van Surshopping uitgesproken. “Ik ben het helemaal niet eens mee, omdat het duidelijk een corrupte uitspraak is. Of de vrouw is angstig, bang of ze is corrupt”, meent Jhauw. Volgens Jhauw heeft de rechter in zijn nadeel beslist, omdat een brandweercommissie heeft besloten dat de kwaliteit van Surishopping niet goed is. “Maar het is duidelijk dat die commissie ook corrupt is”, legt de ondernemer uit. Hij zegt dat deze commissie uit zeven leden bestaat en slechts drie hun goedkeuring hebben gegeven aan de gunning. Jhauw stelt verder dat de ondercommandant van de brandweer als vierde persoon zijn handtekening heeft geplaatst terwijl hij geen commissielid is.

Aan het Hof van Justitie is een petitie voorgelezen en aangeboden. Hier is aangekaart dat het bedrijf systematisch wordt benadeeld bij diverse ministeries en staatsbedrijven. Er is een openstaande rekening van SRD 755.000 waarvan de producten reeds vijf maanden zijn geleverd. Volgens Jhauw heeft zijn bedrijf vanwege de negatieve berichten van de overheid, diverse grote opdrachten uit binnen- en buitenland niet meer binnengehaald.
“Er is pas sprake van gerechtigheid wanneer wij horen dat hetgeen wij naar voren hebben gebracht, waar is. Dat de rechter toegeeft dat Surishopping gelijk heeft dat er corruptie is geweest bij de gunning van de brandweer”, stelt Jhauw.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May