Problemen lesbische/biseksuele vrouwen weinig bekend
05 Oct 2014, 20:00
foto


Lesbische en biseksuele vrouwen zijn in Suriname en het Caribische gebied een vrij onzichtbare groep, meent Tieneke Sumter, van het LGBT Platform Suriname. Er zijn weinig statistieken bekend over de discriminatie die zij vanwege hun seksuele geaardheid of genderexpressie ervaren en over gezondheidsissues die hen specifiek raken. Maandag start de tweede Caribische conferentie voor lesbische en biseksuele vrouwen, die het leiderschap onder deze groep vrouwen moet versterken. “Hierdoor zullen zij beter in staat zijn voor hun rechten op te komen”, geeft Sumter aan.

United & Strong, een organisatie uit St Lucia, het Caribisch Forum for the Liberation and Acceptance of all Genders and Sexualities en Women’ S Way Foundation uit Suriname, zijn de initiatiefnemers van de conferentie, die van maandag 6 oktober tot en met zaterdag 11 oktober wordt gehouden in het Wyndham hotel.

Ongeveer 30 vrouwen uit 15 verschillende Caribische landen zullen tijdens deze conferentie meer kennis en inzicht krijgen in, onder meer, de werking van de OAS en UN, het verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van discriminatie jegens vrouwen (Cedaw), seksuele reproductieve rechten, projectschrijven en fondswerven.

Minister Edmund Leilis van Binnenlandse zaken zal de conferentie openen. De parlementariër Noreen Cheung en Kenita Placide van United & Strong behoren tot de sprekers tijdens de openingsceremonie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May