Rechtszaken uitgesteld op verzoek Openbaar Ministerie
02 Oct 2014, 22:00
foto


Op de rechtszitting van donderdag zijn diverse rechtszaken door rechter Sieglien Wijnhard uitgesteld naar de zitting van 6 november. Officier van Justitie, Astrid Niamat, vroeg om uitstel. Zij heeft wat meer ruimte nodig om de verschillende vorderingen voor te bereiden.

De drie verdachten Chequita L., Deborah A. en Darvind E. staan voor brandstichting terecht. De drie zouden op 10 januari het vuur hebben aangestoken bij een appartementencomplex aan de Toemak Hoemakstraat te Wintiwai. Chequita L. is voorlopig in vrijheid gesteld en de zaak van Deborah A. zou later op de dag behandeld worden. Darvind E. moet samen met Chequita L. op de rechtszitting van 6 november verschijnen.

Ook de zaak waarin Soenildath P., Orlando H., Ganeshkoemar N. en Marciano M. terechtstaan, is uitgesteld naar 6 november. Zij worden verdacht van diefstal. Moreno M., Mark H., Alberto S. en Rakeshkoemar J. worden ervan verdacht samen en in vereniging een diefstal gepleegd te hebben op 4 maart, waarbij zij kluizen uit een woning weggehaald hebben. Alberto S. en Rakeshkoemar J. zijn later toegevoegd in deze zaak. Ook deze zaak werd uitgesteld.

Tegen de verdachte Neelchand R. had officier van justitie, Cynthia Klein, een celstraf van acht jaar geëist, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een geldboete van SRD 25.000 of een hechtenis van een jaar. Hem is ten laste gelegd deelname aan een criminele organisatie en in- en uitvoer van cocaïne. De verdachte kwam in beeld nadat de politie gesprekken getapt had. Deze zaak werd ook uitgesteld naar de rechtszitting van 6 november. Het moederdossier werd ook afgestaan aan raadsman Robby Dens die de verdachte bijstaat.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May