Benschop wordt beleidsadviseur korpschef
28 Sep 2014, 00:00
foto
Hoofdinspecteur Stanley Benschop


Gewestelijke Politie Commandant Stanley Benschop bevestigt tegenover Starnieuws dat hij beleidsadviseur wordt van korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. Daarnaast wordt hij opgenomen in het managementteam als lid van de Commissie Ordening Goudsector. “Ik wil mijn bijdrage leveren aan deze uitdaging, iets nieuws, iets anders. Ik zal een andere rol nu vervullen binnen het korps”, zegt Benschop.

Lid van het managementteam van het politiekorps, Robert Rakijo, zal het roer van Benschop in de eerste week van oktober in Nickerie overnemen. Volgens Benschop moeten nog wat administratieve zaken rondkomen. Hij merkt op dat het district Nickerie tot een bepaalde hoogte gebracht is en hij drukt zijn team op het hart om zijn opvolger te ondersteunen, zodat het werk verder uitgevoerd kan worden.

Benschop benadrukt dat het fundament voor het certificeren van bromfietsers al gelegd is. “Mijn hart bloedt als ik zie dat alle vier verkeersslachtoffers bromfietsers waren in het district Nickerie. En de oorzaak ligt in het niet kennen van de verkeersregels of roekeloos rijgedrag. Het gaat om simpele dingen waardoor deze slachtoffers het leven hebben gelaten”, deelt Benschop mee. “Dus ik hoop echt dat deze certificering geïmplementeerd wordt. Natuurlijk moet er stukje wetgeving hierop komen”, stelt Benschop.

De scheidende politiecommandant zegt dat hij prettig heeft gewerkt in Nickerie en dat de criminaliteit behoorlijk is ingedamd. Het district mag volgens hem gezien worden als een de veiligste plekken in Suriname. Daarnaast heeft hij de volle ondersteuning van het personeel en grote delen van de lokale gemeenschap gehad. “Dit scheiden geeft mij een zeer prettig gevoel, omdat ik mij goed heb ingezet in dit district”, zegt Benschop trots.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May