Galibi bespreekt knelpunten met RGB-minister
26 Sep 2014, 22:00
foto
Minister Steven Relyveld (R) in gesprek met de dorpsleiding van Langaman- en Christiaankondre te Galibi.


Bij een werkbezoek van minister Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) aan Langaman- en Christiaankondre te Galibi zijn verschillende problemen van de plaatselijke bevolking met de dorpsleiding besproken. Het grondenrechtenvraagstuk, de werkrelatie met Stinasu, het vervuilde strand van Galibi en eventuele toewijzing van gronden aan jongeren van Galibi, zijn aan de orde gekomen tijdens de woensdag gevoerde gesprekken.

Relyveld heeft beloofd voortvarend aan het oplossen van de problemen te zullen werken. In de grondenrechtenkwestie staan voor hem het belang van Suriname, de inheemsen en marrons centraal, zegt de voorlichting van RGB. Stinasu heeft een nieuwe leiding, die kan rekenen op de ondersteuning van de dorpsleiding. Zo hebben partijen al gesproken over de bescherming van de zeeschildpadden die op het strand komen leggen.

Het vervuilde strand van Galibi was ook gespreksonderwerp. Op het strand spoelt veel rommel aan en het dorp zegt deze vervuiling niet alleen aan te kunnen. Hoewel milieukwesties niet vallen onder de verantwoordelijkheid van Relyveld als minister, heeft hij de mensen aangehoord. Relyveld heeft de jongeren van de dorpen geadviseerd grondaanvragen in te dienen. Deze aanvragen zullen serieus in behandeling worden genomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May