Para gaat strijd tegen chikungunya aan
26 Sep 2014, 20:00
foto
Als onderdeel van de strijd tegen chikungunya, wordt een lekkage aan een openbare kraan te Para hersteld.


De bestuursdienst van het commissariaat Para is samen met de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst Para (MGD-Para) begonnen met actieve maatregelen tegen het chikungunya-virus. De mogelijke broedplaatsen van de Aedes Aegyptimuskiet in het district worden opgeruimd en vergunninghouders van instellingen en huishoudens worden schriftelijk aangemaand tot controle van alle mogelijke broedplekken van de mug in en rond hun pand.

MGD-Para zal in geheel het district controle doen op met water gevulde vaten, emmers, bloempotten en vazen, dakgoten met slechte afvoer, drainageputten en septic tanks die niet goed zijn afgesloten. Afval waarin water blijft staan, zoals oude autobanden, blikjes, cups, en bakjes worden door de afdeling opgeruimd.

Hoewel de districtsleiding nog geen duidelijk beeld heeft over het voorkomen van de chikungunya-ziekte in Para, wil zij met deze maatregelen snelle verspreiding tegengaan. Het Bureau Openbare Gezondheidszorg wordt ook benaderd om de woonbuurten te bespuiten met insecticide, zodat het risico van besmetting beperkt wordt, zegt het BIC-Para. Het virus wordt overgebracht door dezelfde mug die ook het dengue-virus verspreidt. De ziekte gaat gepaard met hoge koorts, huiduitslag en zeer zware gewrichtspijnen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May