Minov wil af van late registratie voor plaatsing op school
25 Sep 2014, 09:00
foto


Jaarlijks wordt het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) geconfronteerd met personen die om uiteenlopende redenen zich laat aanmelden op het departement voor plaatsing van hun kinderen op de basisschool en het voortgezet onderwijs op juniorenniveau (voj). Om hiervan af te komen buigen minister Ashwin Adhin en zijn staf zich over dit vraagstuk. De bedoeling is om de planning in het studiejaar 2015/2016 anders te organiseren.

Kinderen hebben recht op vakantie, maar het is storend als zij dan nog geen plek hebben op een school. “We moeten in Suriname leren dat wij plichten en verantwoordelijkheden hebben. Ouders moeten ook daaraan voldoen en hun kinderen op tijd inschrijven”, zegt Robert Peneux, directeur van Onderwijs. Op het voortgezet onderwijs seniorenniveau (vos) zijn er geen schokkende bewegingen waargenomen, stelt de departementsdirecteur.

Ouders en verzorgers zijn vanaf vandaag op de verschillende centra terecht voor het ophalen van de toewijzingsbrieven. Hoewel alle kinderen een plek krijgen op school, doet Peneux een beroep op ouders om niet te eisen als hun pupil niet de school van voorkeur heeft gekregen. Het is geen eenvoudige klus om alle wensen te realiseren. “Dat alle scholieren recht hebben op onderwijs is ons uitgangspunt”, stelt Peneux.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May