Vishnudatt: Directe oplossing nodig geschil RGD-artsen
25 Sep 2014, 00:00
foto
Assembleelid Theo Vishnudatt


Theo Vishnudatt, voorzitter van de vaste assembleecommissie van Volksgezondheid, benadrukt dat alleen door een gezamenlijke inspanning het Chikungunya-virus kan worden bestreden. Hij hoopt dat er zo snel mogelijk een oplossing komt in het geschil tussen de Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) en de leiding.

In een speciale vergadering die gehouden is dinsdag, heeft de regering toegezegd er alles aan te doen om de muskiet die het virus overbrengt te bestrijden. Diverse ministeries hebben zitting in het crisisteam dat in het leven is geroepen. Vishnudatt is blij dat vicepresident Robert Ameerali ook aanwezig was op de vergadering. Openbaar Groen van Openbare Werken heeft extra geld nodig om grof vuil op te halen. Dit bedrag zal vrij worden gemaakt door de speciale Onderraad die ingesteld is. Vishnudatt deelt mee dat de vaste commissie de vinger aan de pols blijft houden. Om de drie dagen is er een evaluatie met de Onderraad en het crisisteam.

De Nationale Assemblee zal later op de dag een ontmoeting hebben met de VRA en daarna met de leiding van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Het is belangrijk dat de artsen weer aan het werk gaan. Zij zijn hard nodig om de crisis het hoofd te bieden. De RGD-leiding heeft een kort geding aanhangig gemaakt. Vishnudatt hoopt dat door te praten een oplossing wordt bereikt. Na de twee partijen gehoord te hebben, zullen de vaste commissie en overige collega's zich buigen over deze kwestie. Het kabinet van de president had reeds gesproken met de VRA, maar dit heeft niet geleid tot hervatting van het werk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May