RGD-artsen zijn vanaf maandag niet op het werk
21 Sep 2014, 17:00
foto


De Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) heeft besloten om per maandag 22 september voorlopig geen poliklinieken meer te bezoeken. De dienstverlening komt hierdoor stil te liggen.

De RGD-artsen zeggen zeer ontevreden te zijn over de stagnerende onderhandelingen over de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) 2014. Vanaf januari 2014 krijgen zij geen vergoeding voor de behandeling van de patiënten die verzekerd zijn volgens het nieuwe zorgsysteem (BZSR). Sinds maart is de VRA in overleg hierover met de directie. Ook tussenkomst van de Bemiddelingsraad heeft niet mogen baten. De RGD wil helemaal niet tegemoet komen aan de voorstellen die de VRA heeft ingediend. Het tegenbod van de directie vinden de artsen ronduit belachelijk en onacceptabel, zegt de vereniging.

Ondanks de extra inkomsten die de RGD krijgt vanwege het nieuw zorgsysteem en de extra subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, is de directie niet bereid om de artsen de waardering te geven waar de VRA al langere tijd om vraagt. Integendeel, in het voorstel van de directie voor een nieuwe loonstructuur voor de artsen, krijgen de artsen meerdere taken met langere werktijden, maar krijgen daarentegen niet meer betaald. Een belangrijk deel van de artsen gaat zelfs minder verdienen, dan nu het geval is, stelt de vereniging onder leiding van Jules Cruden.

De VRA betreurt het dat de dienstverlening naar de gemeenschap stil komt te liggen, maar schrijft eventuele negatieve gevolgen voor de gezondheidszorg op het conto van de RGD leiding. De RGD-artsen blijven in beraad totdat er een bevredigend resultaat is bereikt voor de CAO 2014. Dit besluit is genomen op een algemene ledenvergadering die zaterdag is gehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May