DNA-commissie Volksgezondheid bijeen over Chikungunya
20 Sep 2014, 12:00
foto
De Aedes aegypti muskiet die de virale ziektes Dengue en chikungunya verspreid.


De vaste commissie Volksgezondheid van De Nationale Assemblee zal dinsdag een bespreking houden over het Chikungunya virus. Op deze bijeenkomst zullen deskundigen van het ministerie van Volksgezondheid en het Bureau Openbare Gezondheidszorg informatie verschaffen aan de assembleeleden. Waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblee, Ruth Wijdenbosch, zegt aan Starnieuws dat zij de voorzitter van de vaste commissie, Theo Vishnudatt, gevraagd heeft deze vergadering uit te schrijven.

Wijdenbosch zegt dat gezien de ongerustheid en het groot aantal personen dat besmet is met het Chikungunya virus, de vergadering noodzakelijk is. Zij heeft ook contact gemaakt met vicepresident Robert Ameerali om hem te informeren over deze bijeenkomst. Op de vergadering zal ook aanwezig zijn de minister ad interim van Volksgezondheid, Ashwin Adhin.

In verband met de recesperiode is er niet voor gekozen om nu een openbare vergadering uit te schrijven, antwoordt Wijdenbosch op de vraag waarom het college niet bijeenkomt. Behalve de vaste commissie, zijn alle assembleeleden uitgenodigd voor deze vergadering. Aan de hand van de verstrekte informatie en de ernst van de situatie, zal worden bepaald of een openbare vergadering noodzakelijk is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May