Saronbrug wordt op 28 september in gebruik genomen
20 Sep 2014, 20:00
foto
De 'Saronbrug' over het Saramaccakanaal. (Foto: René Gompers)


De ‘Saronbrug’ wordt op zondag 28 september officieel in gebruik genomen. “Ik kan dit nu met vrij grote mate van zekerheid zeggen”, deelt minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, mee. “De uitnodigingen gaan maandag al de deur uit.” Al de problemen die het werk voor de bouw van de brug over het Saramaccakanaal stagneerden “behoren nu tot het verleden” verzekerde Parmessar.

De brug is opgetrokken uit beton en metaal en heeft een draagvermogen van 120 ton. Er zijn banen voor voetgangers, fietsen en bromfietsen. Het project heeft ruim SRD 100 miljoen gekost. Daarmee is niet alleen de 225 meter lange brug gebouwd, maar ook een kilometer aan wegen en een rotonde aangelegd. Parmessar zegt dat de komende week er voorlichtingsprogramma's komen om de gewijzigde verkeerssituatie aan te kondigen en uit te leggen. Het verkeer zal worden omgeleid en zullen enkele wegen voor onbepaalde tijd eenrichtingswegen worden.

Wanneer de ‘Saronbrug’ geopend is, zal de brug bij Vabi afgerond worden en daarna zal de brug over de Van 't Hogerhuysstraat worden aangepakt. “Over perceeleigenaren, grondrechtelijke zaken, nutsbedrijven, vertragingen, het wel of niet op tijd betalen en zoveel andere zaken zal ik kort zijn. Dat alles hebben we tot het verleden laten behoren”, zegt Parmessar resoluut. “Daarom gaan we voor de openstelling op zondag 28 september.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May