Gezondheidszorg 28 verpleegkundigen rijker
20 Sep 2014, 04:00
foto
De verpleegkundigen die hun diploma gehaald hebben, nemen de felicitaties in ontvangst.


De gezondheidszorg in Suriname is 28 verpleegkundigen rijker. Deze verpleegkundigen hebben de vierjarige basisopleiding Verpleegkunde met succes afgerond. Vrijdag werden de diploma's uitgereikt in de vergaderzaal van het Medisch Diagnostisch Behandelcentrum van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De vooropleiding is mulo of havo en deze verpleegkundige opleiding is op MBO niveau. Het gaat om verpleegkundigen van AZP, Diakonessenhuis en 's Lands Hospitaal. Een heel interessante ontwikkeling van deze zorgopleiding is dat de verpleegkundigen een contract van vijf jaar moeten sluiten met het ziekenhuis. Hiermee wordt voorkomen dat de afgestudeerden wegtrekken.

"We hebben heel veel geïnvesteerd in de studenten waardoor ze op z'n minst vijf jaren blijven. Maar ze kunnen ook verder studeren", zegt Patricia Baumgart, bedrijfsleider onderwijs van de opleiding en hoofd van de afdeling Verpleegkunde van AZP.

"Dien je land", gaf Glenda Richards, verpleegkundig directeur van AZP mee als devies. "Maak je waar in eigen land en in het ziekenhuis dat je de kans heeft gegeven". Ze drukte de geslaagden op het hart om verder te studeren.
Met de komst van chronische ziektes heeft ze gemerkt dat er meer verpleegkundigen nodig zijn, zegt Carolina de Baas, hoofdinspecteur Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen. "Nu moeten ze zich bewijzen en zich goed van hun taak kwijten binnen het medisch team waarin ze zullen worden ingezet. Volgens De Baas worden de geslaagden die ook al wat ervaring hebben, in de praktijk ook verder begeleid.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May