Tweejarig schakelinstituut voor Imeao start per oktober
20 Sep 2014, 02:00
foto


Per 1 oktober start het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) het Schakelinstituut Middelbaar Onderwijs. Deze opleiding is in eerste instantie bedoeld om de schakelklas van het IMEAO, waar tot en met het studiejaar 2013-2014 geslaagden van de LBGO-AE stream werden ingeschreven, te vervangen.

De overwegend mindere leerprestaties zijn de aanleiding geweest te kiezen voor dit tweejarig Schakelinstituut. Het aangepaste leerprogramma biedt aan de LBGO-AE geslaagden meer mogelijkheid voor verdere studie. Er is ook meer kans op een succesvolle afronding van de vervolgstudie.
De instelling van het Schakelinstituut moet tevens leiden tot een sterke afname van het aantal zittenblijvers, met als mogelijk gevolg het voortijdig schoolverlaten van deze groep leerlingen, zegt het Minov.

Een van de speerpunten van het Minov is het zoeken naar structurele oplossingen om jongeren in de scholen te houden en de drop-out problematiek grondig aan te pakken. Er zijn al heel wat organisaties die goed werk doen op dit vlak, zegt minister Ashwin Adhin. Dan nog is het volgens de bewindsman de taak van de staat het onderwijs zodanig te richten dat elk kind mee kan. Het uitbreiden van de studiemogelijkheden en opleidingen in het onderwijs biedt een kansenverruiming die jongeren jarenlang ontbeerden."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May