'Women Lifestyle & Shopping' beurs toont wat de vrouw kan
12 Sep 2014, 01:00
foto
Marion Stekkel-Vroom en de ministers Don Tosendjojo (links) en Ashwin Adhin openen de 'Women Lifestyle & Shopping' beurs. (Foto: René Gompers)


De eerste 'Women Lifestyle & Shopping' beurs is donderdagmiddag in de hal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken geopend. “We hebben een sfeer gecreëerd om bezoekers meer inzicht te geven in de belevingswereld van de vrouw”, licht Marion Stekkel-Vroom, voorzitter van Women In Business Suriname, toe. We weten half nog niet waarmee de vrouw zich bezighoudt en wat haar interesses zijn. Met de beurs gaan we laten zien waar de vrouw zich allemaal mee bemoeit.”

Op de beurs staat de vrouw centraal. Er zijn ook mannelijke ondernemers tussen de zestig standhouders die producten en diensten aanbieden die exclusief met vrouwen te maken hebben. Er wordt van alles tentoongesteld. Van cosmetica en gebak tot auto’s en exclusief interieur. De beurs zal enkele hoogtepunten kennen, zoals een exclusieve modeshow, een restaurant met een ‘five plate service diner’ en deelname aan Red Dot Laser Games. De bezoeker die de beste slogan bedenkt voor de beurs, zal beloond worden met een tablet. De beurs is een mijlpaal voor de organisatie, Women In Business Suriname.

De vereniging heette voorheen Women in Business Group, maar heeft de naam veranderd omdat er geen sprake meer kan zijn van ‘een groepje ondernemende vrouwen’ deelt Stekkel mee. De vereniging bestaat al 21 jaar. Minister van Handel & Industrie, Don Tosendjojo, merkt op dat de organisatie haar bestaansrecht heeft bewezen. Hij zegde toe dat de ondernemende vrouwen beleidsmatig gesteund zullen blijven worden. Minister van Onderwijs & Volksontwikkeling Ashwin Adhin, deelde mee dat zijn ministerie ook al bezig is om ondernemerschap te professionaliseren. Daarvoor worden er speciale instituten opgezet.

“Vaak gaan we voorbij aan waar vrouwen mee bezig zijn”, merkt Stekkel op. “De vrouw doet zoveel dat ze er zelf niet bij stilstaat. Op de beurs gaan we laten zien dat ze zich bezighoudt met huizenbouw, mooie auto’s, kinderen, reizen, carrière. Het is zo divers.” De beurs duurt tot zondag 14 september.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May