Rechter Ramnewash is niet meer
11 Sep 2014, 22:00
foto


Rechter Albert Ramnewash (76) is donderdagmiddag overleden in ’s Lands Hospitaal. Het plaatsvervangend lid van het Hof van Justitie is vanmorgen onwel geworden en naar het ziekenhuis overgebracht. Hij heeft in het ziekenhuis de geest gegeven.

Ramnewash heeft als rechter-commissaris aan de wieg gestaan van het vooronderzoek van het 8 Decemberstrafproces. Op 1 november 2000 is het gerechtelijk vooronderzoek naar de decembermoorden onder zijn leiding gestart. In 2004 was het gerechtelijk vooronderzoek af en droeg Ramnewash de resultaten over aan het Openbaar Ministerie.
Een tijdlang is Ramnewash ook persrechter geweest. Hij was een van de meest ervaren rechters. Na zijn pensionering bleef Ramnewash rechtspreken als plaatsvervangend lid van het Hof. Hij was ook actief in de sportwereld.

Harish Monorath, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, zegt aan Starnieuws dat een kundige, ervaren, onberispelijke en een integere rechter is heengegaan. Hij had recent nog met Ramnewash gesproken over uitdagingen van de rechterlijke macht en de Orde van Advocaten. Monorath merkt op dat Ramnewash een van de weinige rechters was die in dialoog ging met advocaten op de zitting en ook daarbuiten. Hij had altijd een luisterend oor voor anderen. De magistraat heeft zich intensief beziggehouden met opleiding van rechters en advocaten. Hij heeft aan de wieg gestaan van de integrale wijziging van het Wetboek van Strafrecht en Strafvordering. "Als deken en persoon zal ik rechter Ramnewash enorm missen", verzucht Monorath.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May