Vakbondwerkers krijgen voorlichting over gezonde leefstijl
11 Sep 2014, 20:40
foto
Minister Michael Miskin van ATM overhandigt de directeur van Sivis, Victor Jones, een lichaamscompositieweegschaal.


Een diëtiste en een fysiotherapeut houden in oktober een gezondheidssessie voor vakbondswerkers. Het gaat om een initiatief van het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) in samenwerking met het Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname (Sivis). De adviezen over bewegen en gezonde eet- en leefgewoonten moeten de lichamelijke gezondheid van deze groep bevorderen, zegt de voorlichting van ATM. Het Staatsziekenfonds (SZF) zal voorlichting geven over de mogelijkheden van zijn zorgpakket.

Minister Michael Miskin van ATM heeft in verband met de activiteit en om het healthy lifestyle-programma van het Sivis te stimuleren, een lichaamscompositie weegschaal overhandigd aan de directeur van het Sivis, Victor Jones. Deze weegschaal kan de spiermassa, het vet rondom de organen en de Body Mass Index (BMI) meten. Het apparaat zal worden ingezet voor het opmeten van gewicht, vet en spiermassa bij werknemers en vakbondswerkers. In augustus, heeft de minister exemplaren van de weegschaal ter beschikking gesteld van een initiatiefgroep op het ministerie en het Medisch Bureau van de Arbeidsinspectie.

Het Sivis heeft vorig jaar eveneens een gezondheidssessie voor werknemers en vakbondswerkers gehouden. Bij die gelegenheid werd een gezond ontbijt aangeboden aan de participanten en werd voorlichting gegeven over een gezonde leefstijl.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May