Suriname en Trinidad werken samen aan financiële educatie
11 Sep 2014, 23:00
foto
De Centrale bankpresidenten van Trinidad, Jwala Rambarran en van Suriname, Gillmore Hoefdraad, hebben een intentieverklaring getekend voor financiële educatie. (Foto: CBvS)


De Centrale Bank van Suriname (CBvS) en die van Trinidad en Tobago (CBTT) gaan samenwerken aan financiële educatie voor kleine en middelgrote ondernemers. Beide bankpresidenten hebben een Memorandum of Understanding (MOU) getekend voor een ‘Knowledge transfer’ programma. Met dit programma wordt beoogd om zoveel mogelijk burgers te betrekken in het financieel systeem.

De intentieverklaring is gisteren formeel bekendgemaakt te Trinidad en Tobago tijdens de Global Policy Forum van de Alliance for Financial Inclusion. De bijkans 400 deelnemers uit 95 landen hebben enthousiast gereageerd op de samenwerking. De CBvS zegt in een persbericht dat zij nog dit jaar invulling zal geven aan het programma.

Financiële educatie van jong en oud is het stokpaardje van de Surinaamse monetaire autoriteit, Gillmore Hoefdraad. De CBTT heeft het ‘Knowledge transfer’-programma met succes uitgevoerd voor micro en kleine ondernemers in Trinidad en Tobago. CBTT-president Jwala Rambarran zegt dat de bank haar kennis en ervaring zal overdragen aan Suriname. Speciaal voor de ondertekening van de MOU was hij vorige maand naar Paramaribo afgereisd. Binnen het project zullen trainers in financiële educatie worden opgeleid.

Behalve medewerkers van de CBvS zullen ook geïdentificeerde personen of groepen van kleine en middelgrote ondernemers worden bijgeschoold. De trainees krijgen instrumenten voor financiële educatie aangereikt om het financieel bewustzijn van kleine en middelgrote ondernemers te vergroten. De CBvS wil met dit project bijdragen aan de ontwikkeling van de kleine of middelgrote ondernemingen, de zogenoemde KMO-sector, in Suriname.

Het leerplan van dit project richt zich op algemene en specifieke kennis over het belang en de ontwikkeling van financiële vaardigheden die nodig zijn om een onderneming succesvol te maken. Het project moet binnen een jaar na ondertekening van de MOU worden uitgevoerd. Een tussentijdse en eindevaluatie maken ook deel uit van het programma. Beide centrale banken betalen gezamenlijk de kosten van dit project. Het Trainingsinstituut en Studiecentrum (TNS) van de CBvS zal dit plan uitvoeren. Het TNS is al geruime tijd bezig met de Module Financiële Dienstverlening voor de gehele financiële sector.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May