Unasur-secretaris-generaal vandaag ingehuldigd
11 Sep 2014, 09:00
foto
Ernesto Samper


De voormalige Colombiaanse president Ernesto Samper wordt vandaag geïnaugureerd als secretaris-generaal van de Unie van Zuid-Amerikaanse landen (Unasur). President Desi Bouterse woont als voorzitter van de Unasur de inauguratie in Caracas, Venezuela bij.

Samper die van 1994 tot 1998 staatshoofd was van Colombia neemt de hamer over van de Venezolaan Ali Rodriguez Araque. Hij werd op 22 augustus tijdens een Unasur-top door de twaalf lidlanden gekozen als de volgende secretaris-generaal van de unie. Het zittingstermijn is twee jaar.

Samper heeft al aangegeven dat hij zich in zijn nieuwe rol sterk wil maken voor de sociale, economische en politieke aspecten. Hij heeft tijdens zijn eerste persconferentie in Quito op 4 september drie agendapunten geschetst die hij beschreef als zeer belangrijke uitdagingen voor de regio. Daarin zijn vervat de strijd tegen sociale ongelijkheid, de noodzaak om waarde toe te voegen aan de export en het beheersen van de onzekerheid van de regio. Samper heeft ook zijn wens geuit om een regionale strafhof in te stellen om de grensoverschrijdende criminaliteit aan te pakken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May