Minov registreert geen avondstudenten voor schoolvervoer
10 Sep 2014, 20:00
foto
Avondstudenten zijn bij het Jeugdparlement om hun beklag te doen over het mogelijk niet inzetten van avondschoolbussen door het Minov het komende schooljaar. (Foto: Raoul Lith)


Een aantal studenten van diverse avond opleidingen heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan het Nationaal Jeugd Parlement (NJP). Deze jongeren zijn teleurgesteld in het besluit dat het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft doorgevoerd. Volgens hen kunnen zij komend schooljaar geen gebruik maken van schoolvervoer. Dit kregen zij te horen toen zij zich gingen registreren voor een buskaart voor het nieuwe schooljaar. Twee jaar geleden heeft de overheid de avondbussen voor het eerst ingevoerd.

De meeste studenten die hun beklag deden, zijn van Wanica. Lakshmi Thomas zit op het avondopleiding Onderwijzersakte en heeft het afgelopen schooljaar gebruikt gemaakt van het avondvervoer. Zij verwacht een oplossing van het ministerie. "Het maakt niet uit wat de voorwaarden zijn, we gaan ons daaraan houden, als het vervoer maar gegarandeerd is", zegt Thomas. De studenten hebben aangehaald dat de meeste trajecten van de lijnbussen geen garantie bieden dat er na 9u in de avond nog een bus te pakken is.

Veilig gevoel
"We hebben al een brief gericht aan de minister voor een gesprek. En we nemen deze jongeren hun reactie zeker mee", legt Priya Sital, voorzitter van het Jeugdparlement, uit. Ze geeft aan dat deze bijeenkomst heel snel gepland was. "Het was zo snel niet mogelijk iemand van het Minov een uitnodiging te sturen. We hebben elkaar via social media gesproken en toen waren we hier”, zegt Sital. Ze hoopt gauw een uitnodiging van het ministerie te ontvangen om mogelijk een oplossing te vinden. Vorig jaar zijn er 17 trajecten geregistreerd en zijn zestien bussen van 30 personen en een voor 45 passagiers ingezet.

Volgens de jeugdparlementsvoorzitter mag het niet zo zijn dat transport een belemmering is om een studie af te ronden. "Ik weet precies hoe het aanvoelt. Ik heb ook 's avonds moeten bussen". Voor deze jongeren is het niet fijn om extra geld uit te geven voor een taxi. Sabrina die op het avond IOL zit, vindt het een veilig gevoel om te rijden met mensen die haar bekend voorkomen. Het zijn overwegend vrouwelijke studenten die hun beklag hebben gedaan over de kwestie.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May