Regering bespreekt inkorting werktijden met sociale partners
09 Sep 2014, 14:13
foto
President Desi Bouterse en de ministers van Natuurlijke Hulpbronnen, Jim Hok en Financiën, Andy Rusland tijdens de persconferentie over het energievraagstuk. (Foto: René Gompers)


In het groter geheel om de energiecrisis het hoofd te bieden, overweegt de regering om de werktijden in te korten. President Desi Bouterse die op dit moment een persconferentie houdt over de energiesituatie, zegt dat deze optie ook is besproken met de sociale partners.

Er is diepgaand gesproken over deze optie, zegt de president. Hij vertelt dat de zwaarste piek om 12 uur ’s middags is. Alle opties worden bekeken, om de crisis zo draagbaar mogelijk te maken voor de gemeenschap. “Geen enkele regering vindt het prettig om op deze manier om te gaan met de gemeenschap,” zegt het staatshoofd verwijzend naar de loadshedding.

Airco’s zijn de grootste boosdoener van energieverbruikers. Alle overheidskantoren zijn voorzien van airco’s en in het middaguur draaien die optimaal. Vandaar dat de overheid heeft geopperd om de overheidskantoren om 12 uur te sluiten. Met de sociale partners is deze optie diepgaand besproken en is de discussie verdaagd naar een andere datum. Het staatshoofd geeft aan dat de discussie is verdaagd naar een andere datum, waarbij partijen vraagstukken hebben meegenomen. In de volgende discussie zal dieper op de materie worden ingegaan, stelt Bouterse.

Op de persconferentie zitten ook aan de ministers van Natuurlijke Hulpbronnen, Jim Hok en van Financiën, Andy Rusland en EBS-directeur Willy Duiker.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May