JCI SYMA rondt project Sweets, Arts & More af
07 Sep 2014, 14:00
foto
Een fotocollage van een deel van de producten die ondernemers gepresenteerd hebben.


JCI SYMA heeft wederom met succes het project Sweets, Arts & More afgerond. Dit gebeurde zaterdag met een inleiding over 'hoe social media in te zetten voor het promoten van producten'; een informatiesessie van IntEnt Suriname NV en een motivational sessie voor de startende ondernemers.

Het 'JCI SYMA Sweets, Arts & More event' welke dit jaar voor de derde maal werd gehouden, heeft tot doel een bijdrage te leveren aan het ondernemerschap in Suriname. JCI SYMA richt zich op: projecten die een rol spelen binnen de samenleving, vaardigheden van jongeren ontwikkelen, maar bovenal duurzame oplossingen bieden.

Structurele oplossing
De organisatie signaleert – mede op grond van persoonlijke ervaringen, berichtgevingen uit de media en gesprekken met sociaal betrokken personen – dat ondernemers in Suriname meer ondersteuning nodig hebben. Met dit project speelt de organisatie hierop in en wil de bestaande uitdagingen structureel oplossen. De nadruk wordt gelegd op creatieve ondernemers in de kunst- en voedselbranche. 22 personen deden mee aan het project dat bestaat uit een trainingsmaand en een evenement.

Op het event van zondag 31 augustus konden de ondernemers hun producten aan een publiek presenteren. De startende ondernemers kregen in het voortraject trainingen in managementvaardigheden, basic finance en marketing. Met deze vaardigheden hoopt de organisatie dat de ondernemers een push in de rug hebben gekregen voor hun verdere loopbaan.

Het project wordt volgend jaar weer georganiseerd. Hiertoe zijn er toegangskaarten verkocht bij het event. De opbrengst (ruim SRD 7000) zal ook voor andere duurzame projecten worden ingezet met name het Corporate Social Responsibility project welke JCI SYMA gepland heeft uit te voeren met jongeren van een nader bekend te maken kindertehuis vóór het eind van het jaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May