Jeugdparlementariërs op werkbezoek in boven Suriname
07 Sep 2014, 02:00
foto
Jeugdparlementariërs in Asidonhopo samen met waarnemend granman Albert Aboikoni.


Tien jeugdparlementariërs uit verschillende districten brachten een werkbezoek aan Sipaliwini. Edgar Sampie, de initiatiefnemer van dit project, laat weten dat het bezoek aan boven Suriname een veelzijdig karakter heeft. Als voorbereiding op het nationaal jeugdcongres, is het belangrijk om de jongeren bewust te maken van hun rol binnen het district, maar bovenal het dorp waar in zij wonen en leven.

Nadat er kennis werd gemaakt met de verschillende jeugdparlementariërs, werd aangegeven wat de problemen in het district zijn. De lage slagingspercentages kwamen ook ter sprake. Dit gaf een extra prikkel aan de delegatie voor een grondig onderzoek over het onderwijsproces van het binnenland. Er zijn duurzame oplossingen nodig. Een groep jongeren die actief deelneemt aan de 'krin kondre actie' van het directoraat Openbaar Groen, werd aangemoedigd door de delegatie.

Tijdens het zevendaagse werkbezoek kwam ook het dorp Asidonhopo, van de ingeslapen granman Belfon Aboikoni, aan de beurt. De delegatie is op traditionele wijze door de hoofdkapitein tevens waarnemend granman, Albert Aboikoni verwelkomd. Na de traditionele ontvangstactiviteiten hadden de jeugdparlementariërs een korte krutu met de dorpshoofden.
Leerrijk tijdens deze ontmoeting was het moment waarbij de delegatie alle vragen mocht stellen over het proces dat vooraf gaat bij de ter aarde bestelling van de ingeslapen granman.

Naast het werk, hadden de jeugdparlementariërs ook veel vertier. Zij hebben genoten van onder andere de 'tap a watra val' en het Ananas gebergte. Sampi kijkt terug op een geslaagd bezoek.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May