Health Educators blijven op hun standpunt
06 Sep 2014, 16:00
foto


De afgestudeerden aan de opleiding Bachelor of Science in Health Education op het I.O.L. zeggen dat ze als HBO’ers zijn opgeleid en zij hun niveau eer aandoen. Zij vinden dat ze recht hebben op de titel van Bachelor of Science in Health Education en dat de inhoud van het curriculum van de opleiding daarop is afgestemd.

De groep is samengekomen in ‘de Vereniging van Health Educators i.o. Woordvoerder van de groep, Judith Faerber, zegt dat zij niet in polemiek willen treden met geen enkele persoon of instantie. “Het ander Education diploma komt niet overeen met het curriculum en is geen weergave van onze competenties. Wij ontbreken de onderwijsbevoegdheid, omdat wij niet beschikken over een pedagogisch getuigschrift, kunnen wij de titel van ‘Bachelor in Education’ niet dragen zoals het toekomstig diploma moet gaan heten.” De groep zegt dat de titel ‘Bachelor in Education’ in strijd is met die internationaal aan Health Educators wordt toegekend. “Dit zal maken dat wij nationaal en internationaal ook niet erkend en geaccepteerd zullen worden.”

De afgestudeerden vinden dat hen door “het dubieus karakter” van dit diploma de mogelijkheid tot een vervolgopleiding wordt ontnomen. “Als we verder willen studeren tot Master in Public Health, moeten we beschikken over een diploma Bachelor of Science in Health Education.”

Competenties
Faerber stelt dat door deze situatie de Surinaamse gemeenschap een hoger opgeleide gezondheidsdeskundige wordt ontnomen en een kwalitatieve verrijking van de gezondheidszorg te niet wordt gedaan. Ze wijst erop dat onder het werk van deze groep gedrags- en sociaalwetenschappelijk onderzoek valt, dat dient als een sterke theoretische basis voor gezondheidsvoorlichting en interventies. “Als beroepsgroep hebben wij aangetoond dat wij samenwerken bij het bepalen en voorbereiden van individuen en groepen om een gestructureerde gezondheid te bevorderen en te behouden. Het verzamelen en analyseren van gegevens geïdentificeerd binnen de gemeenschap dat vooraf gaat aan het plannen, implementeren en monitoren van gezondheidsvoorlichting in de vorm van campagnes, programma’s en projecten binnen de gezondheidszorg behoort tot onze competenties, vertelt Faerber.


“Wij vinden het als vereniging niet gepast dat Surinamers die bereid zijn te investeren door een studie in Suriname te doen op deze manier worden behandeld, dit getuigt van gebrek aan respect naar het intellect van het schaarse Surinaams kader toe. Als vereniging staan we te allen tijde open voor een constructieve oplossing met behoud van onze identiteit en waardigheid.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May