Moesson seizoen kost meer dan 200 mensen het leven
06 Sep 2014, 10:00
foto
Een bus met zo'n 50 bruiloftsgasten kwam in een kloof terecht door het overtollige water. Tientallen gasten en het bruidspaar zijn omgekomen. (Foto: AFP)


Meer dan 200 mensen zijn gedood bij overstromingen, die zijn veroorzaakt door zware regenval in grote delen van India en Pakistan. Minstens 110 mensen zijn gedood door stortregens in het Pakistaanse Kashmir en Punjab.

In het Indiase deel van Kashmir zijn ongeveer 100 mensen omgekomen toen hun huizen zijn weggespoeld door overstromingen en er aardverschuivingen plaatsvonden. De regio kampt met de ergste overstromingen in twintig jaar.
Een bus met ongeveer vijftig bruiloftsgasten werd in het Indiaas deel van Kashmir geveegd in een kloof. Er zijn daarbij tientallen doden gevallen. Het bruidspaar overleefde de ramp niet. Het totaal aantal doden in de regio is nog onduidelijk.

Vanmorgen zei Omar Abdullah, de belangrijkse minister in het door India bestuurde Jammu en Kashmir aan lokale media dat “bijna 100 levens” verloren zijn gegaan. Lokale media hadden echter gemeld dat er maximaal 120 mensen in de staat waren omgekomen door de overstromingen, daarbij waren ook ten minste 14 personen die door aardverschuivingen het leven lieten.

Volgens Abdullah is het leger vergevorderd om te helpen bij reddingswerkzaamheden. “Nu de regen is afgenomen, hopen we dat het waterpeil zal beginnen te zakken.”

Meer dan 2.000 mensen zijn gestrand door de overstromingen en waren in de afgelopen dagen aangewezen op de hulpacties. Veel mensen in Pakistan zijn omgekomen toen de daken van hun huizen zijn ingestort. Een groot deel van de stad Lahore is overspoeld door overstromingen en zijn huizen weggespoeld door de regen. Pakistan heeft regelmatig zware overstromingen tijdens het moesson seizoen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May