President zal samenleving informeren over energiesituatie
05 Sep 2014, 14:12
foto


President Desi Bouterse zal de samenleving via een televisietoespraak zondag informeren over de energiesituatie in het land. Hij heeft deze ruimte dinsdag niet gekregen in De Nationale Assemblee omdat de vergadering werd geboycot door oppositionele fracties en de coalitie niet heeft kunnen zorgen voor quorum. Het staatshoofd vindt dat de samenleving recht heeft op de informatie, vandaar de nationale televisietoespraak, zegt Clifton Limburg, perschef van het kabinet van de president aan Starnieuws.

De president had de samenleving gevraagd om zuinig om te springen met stroom. In eerste instantie is hier massaal gevolg aan gegeven. Intussen is de stroomverbruik weer toegenomen, waardoor de Energie Bedrijven Suriname weer tot uitschakelen van wijken over zal gaan, als het systeem oververhit dreigt te geraken.

Bouterse zou in De Nationale Assemblee verder ingaan op maatregelen die de regering zal nemen. Ook was er een gesprek met de vicepresident van Alcoa over mogelijkheden bij Suralco. Aangezien de assembleevergadering geen voortgang heeft gevonden, is het volk verstoken van de laatste informatie over de energiesituatie. De toespraak van de president wordt zondagavond uitgezonden. Het uitzendschema wordt nog bekendgemaakt, deelt Limburg mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May