Arbeidsadvies college midden in zittingstermijn geïnstalleerd
04 Sep 2014, 13:00
foto


Het nieuw Arbeidsadviescollege (AAC) staat onder leiding van Alphonsius Karg. Met een zittingsduur van twee jaar is het AAC midden in zijn termijn geïnstalleerd. De termijn voor het nieuwe AAC loopt van januari 2014 tot en met december 2015.

Minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM) heeft woensdag het nieuwe AAC in Palm Palace geïnstalleerd. Het AAC is een adviesorgaan van de minister. Vertegenwoordigers van de overheid, werknemersorganisaties en de vakbeweging zitten in het orgaan. Het voornaamste van dit orgaan is dat het inspraak verschaft aan zowel werkgevers als werknemers bij de voorbereiding van wetsproducten op het gebied van arbeid. Miskin onderkent dat een deel van de zittingsperiode is verstreken. Er werd nog gezocht naar een voorzitter. Ook de sociale partners waren laat met de voordrachten. In het ACC zitten 26 personen. De meeste leden zaten al in het vorige adviescollege.

Miskin verwacht dat het ACC nu slagvaardig te werk gaat en met meer adviezen komt voor wetgevingsproducten voor de factor arbeid. Hij vindt dat hij tot nu toe slechts is geadviseerd voor de wetgeving voor Arbeidsinspectie.
Aan de andere kant is de bewindsman blij met de aanname van de drie sociale wetten in 's lands vergaderzaal. Hij vindt dat hiermee meer sociale rechten zijn toegekend aan burgers. Miskin is zich ervan bewust dat het veel tijd vergt om wetgevingsproducten te produceren. Hij heeft het ACC gevraagd om gelet op zijn taakstelling, te waken op de vastgestelde termijnen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May