Alliance heeft nieuw bureau voor burgerzaken
04 Sep 2014, 06:00
foto
Het nieuwe bureau voor burgerzaken te Alliance.


Minister Edmund Leilis van Binnenlandse zaken (Biza) heeft gisteren te Alliance een nieuw bureau voor burgerzaken (bvb) in gebruik genomen. Bij de opening waren naast de plaatselijke bewoners, collega ministers en assembleeleden aanwezig.

Leilis zei dat er tijdens de begrotingsbehandeling 2014 in de Nationale Assemblee veel vragen zijn gesteld over de deconcentratie van de dienstverlening van het Centraal Bureau voor Burgerzaken. Assembleeleden zagen graag bvb’s in gebieden als Boven Suriname, Atjoni, Tijgerkreek, Houttuin en Koewarasan. Leilis heeft toen verzekerd dat er gewerkt werd aan de verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening en benadrukt dat er in stad en district uniforme bvb-kantoren worden opgezet.

De bouw van de bureaus voor burgerzaken is een initiatief van het ministerie van Biza, maar de bouw geschiedt in nauwe samenwerking met het ministerie van Openbare Werken en het ministerie van Financiën. Leilis heeft samen met zijn collega van Openbare Werken in juli de eerste steen gelegd voor een modern bureau voor burgerzaken te Santodorp aan de Nw. Weergevondenweg dat in december moet worden opgeleverd. Het gebouw te Alliance is door de technische dienst van het ministerie van BiZa zelf opgezet. Bewoners van Alliance, Constantia, Nw. Meerzorg, Reynsdorp, Tapoeripa en Welgevallen kunnen er terecht voor het doen van burgerzaken.

Leilis zegt dat het ministerie streeft naar een uniforme dienstverlening waarbij elk kantoor beschikt over een geautomatiseerde administratie. Hij benadrukt de kwaliteit van de diensten. “Elke medewerker werkzaam op het CBB zal de opleiding bevolkingsadministratie moeten volgen en er worden waar en wanneer nodig trainingen verzorgd voor het optimaliseren van de dienstverlening.” Hij bedankte ook de Presidentiële Commissie van de plantage Alliance voor de verleende medewerking bij het aanwijzen van het stuk grond waarop het gebouw staat, meldt de voorlichting van Biza.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May