Conservation International Suriname werkt samen met FIU
04 Sep 2014, 04:00
foto
Aanwezigen bij het tekenen van de intentieverklaring. (Foto: CI Suriname)


Florida International University (FIU), in de Verenigde Staten van Amerika en Conservation International Suriname zullen samenwerken op het gebied van het behoud van biodiversiteit en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Partijen hebben hiervoor gisteren een intentieverklaring getekend.

John Goedschalk, Executive Director CI Suriname, zegt dat de intentieverklaring fungeert als een institutioneel kader voor de gezamenlijke activiteiten en bijdraagt aan de missie van CIS waarbij academische kennis wordt ingezet om milieugerichte vraagstukken het hoofd te kunnen bieden.

Onderzoek naar ecosystemen
Volgens Goedschalk zullen de nodige investeringen in kennis en innovatie alleen tot stand komen als wordt samengewerkt met kennis instellingen zoals de FIU. Ook met de Anton de Kom Universiteit van Suriname zijn in dit kader gesprekken gevoerd die kunnen leiden tot een samenwerking.

Conservation International Suriname levert al meer dan 20 jaar een actieve bijdrage aan het behoud van het natuurlijk kapitaal en het stimuleren van duurzame productiesystemen ten behoeve van het welzijn van de Surinaamse bevolking, zegt Goedschalk. “Onder meer door wetenschappelijk onderzoek te verrichten naar ecosystemen en haar kennis beschikbaar te stellen aan beleidsmakers in Suriname.”

FIU heeft een goede reputatie op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en heeft meer dan 30 docenten die in de regio werken. De instelling is met haar ligging in de subtropen ideaal gesitueerd voor het bestuderen van biodiversiteit en het behoud van de tropen. De FIU School van Milieu, Kunst en Samenleving verenigt beide studies met als doel een beter begrip van natuurbehoud in de tropen, het creëren van kansen voor baanbrekende biomedische ontdekkingen, en het ontwikkelen van duurzame productiemethoden om wereldwijde voedseltekorten aan te pakken, geeft Goedschalk aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May