Evaluatie: Opleiding gezondheidsassistent MZ voldoet
03 Sep 2014, 23:00
foto


Uit de evaluatie van de opleiding gezondheidsassistent van de Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZ), kwam naar voren dat over het geheel, de kwaliteit van de opleiding voldoende is om de continuïteit en de kwaliteit van de levering van basisgezondheidszorg door de MZ te garanderen.

De evaluatie is van januari tot en met juni uitgevoerd door een externe adviseur in opdracht van de MZ, die wilde weten welke verbeterpunten nodig waren binnen de opleiding GZA, voor het leveren van een betere integrale basis gezondheidszorg (integrated Primary Health Care) aan de bewoners van het binnenland. Het evaluatieverslag is vandaag door de MZ gepresenteerd aan minister Michel Blokland van Volksgezondheid.

Bij de presentatie was de leiding van de Inspectie der verpleegkundige en- verwante beroepen (IVV), ook aanwezig. De organisatie moet volgens het verslag werken aan het verder integreren van de Integrated Primary Health Care filosofie in de onderwijsorganisatie. Hiervoor is een verbeterprogramma gemaakt dat wordt uitgevoerd.

Er is ook verslag gedaan van de doorstroommogelijkheden die momenteel gecreëerd worden om met het GZA-diploma, werkervaring in de gezondheidszorg, en competenties hogere opleidingen te volgen. Hieraan zal, in samenwerking met het IVV, worden gewerkt. Gezondheidsassistenten worden opgeleid volgens een leerplan en een onderwijsmethode die speciaal zijn ontwikkeld voor het organisatiedoel van de Medische Zending.

In totaal zijn 81 personen - gediplomeerde GZA, leerlingen GZA, artsen, praktijkbegeleiders, streekpolihoofden en aanspreekpersonen, docenten, het management van de opleiding GZA, de directie van Medische Zending en gezagsdragers uit de verschillende gemeenschappen uit het binnenland – geïnterviewd, zegt de voorlichting van de MZ.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May