EBS waarschuwt voor stijgende trend energieverbruik
03 Sep 2014, 19:00
foto
Energieverbruik van 28 augustus tot en met 2 september, tussen 11:00 en 15:00 uur. Er is duidelijk een stijgende trend te merken.


Het energieverbruik is de afgelopen dagen weer aan het toenemen. De Energie Bedrijven Suriname (EBS) concludeert op basis van de verrichte metingen dat "er geen gehoor meer wordt gegeven aan de oproep tot energiebezuiniging". Het gevolg hiervan is, dat de levering van elektrische energie niet langer gegarandeerd is.

De EBS deelt mee dat load-shedding weer noodzakelijk zal zijn indien stroomverbruik door de samenleving en ondernemers een piek van 200 MW bereikt heeft. Als het gezamenlijk vermogen opgewekt door de EBS, Staatsolie en de Suralco minder is dan 200MW, zullen wijken worden uitgeschakeld. Onder andere dankzij de besparing van de samenleving en het bedrijfsleven de afgelopen, dagen hoefde de EBS geen lijnen uit te schakelen.

Voor bedrijven is er een programma samengesteld, waarbij aan hen wordt gevraagd om eigen generatoren in te zetten, indien zij over deze beschikken en wel dagelijks of enkele dagen in de week van 11.00-15.00 uur. Tijdens deze uren is het verbruik van elektriciteit het hoogst. Enkele overheidsinstanties en particuliere bedrijven hadden hier gehoor aangegeven. Verzocht wordt dit te blijven doen. Hierdoor wordt er minder vermogen van de EBS getrokken en raken de generatoren in de centrales niet overbelast, waardoor over moet worden gegaan tot load-shedding.

Om te voorkomen dat de EBS weer moet overgaan tot load-shedding blijft het noodzakelijk, verantwoord en efficiënt om te gaan met het beschikbare vermogen. Hierdoor hoeft de vraag naar energie niet groter wordt dan het aanbod, stelt de EBS.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May