Regering publiceert verklaring over rechtszaak Dino Bouterse
01 Sep 2014, 01:00
foto
Dino Bouterse (archieffoto)


De regering heeft over de recente ontwikkelingen in de rechtszaak in de Verenigde Staten van Amerika tegen Dino Bouterse een verklaring in het Nederlands en Engels gepubliceerd op haar website.

De regering benadrukt het volgende:
Op geen enkele wijze of op enig moment zijn/waren terroristische organisaties actief op het grondgebied van de Republiek Suriname. De documenten uit deze rechtszaak bewijzen dat middels een undercover operatie slechts informanten en agenten van de Verenigde Staten betrokken waren, die geen terrorist noch lid van een drugskartel zijn.

Dino Bouterse is nimmer hoofd geweest van de Counter Terrorism Unit (CTU). Betrokkene was tijdens de opstartfase van deze unit slechts aangesteld als trainer en instructeur. De eerste en enige persoon in de functie van hoofd van de CTU tot op heden is Kapitein Giovanni Nijbroek. Dino Bouterse ontbeerde dus te allen tijde de bevoegdheid en capaciteit om ondersteuning te verlenen bij het opzetten van trainingskampen of basissen voor terroristen in Suriname.

Suriname en de Verenigde Staten van Amerika hebben, tezamen met internationale organisaties, altijd nauw samengewerkt op het gebied van terrorismebestrijding en het delen van inlichtingen. Suriname zet deze samenwerking in de toekomst onverkort voort.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May