Landelijk asfalteringsprogramma IV kost SRD 240 miljoen
31 Aug 2014, 16:00
foto
Minister Rabin Parmessar geeft het startsein voor het landelijke asfalteringsprogramma in Nickerie.


Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) heeft zaterdag in Nickerie het startsein voor het landelijke asfalteringsprogramma IV gegeven. De werkzaamheden zijn gestart aan de Bastieweg in de Westelijke polders. Landelijk zal het gaan om 92.6 km weg die geasfalteerd zal worden. Het zal de Staat in totaal SRD 240 miljoen kosten.

De straten in Nickerie die geasfalteerd zullen worden, zijn: de Bastiweg, Saminweg, Krabbenweg, Bhoendieweg, Awadhoesseinweg, Hiraweg, de Biswamitreweg en het slechte gedeelte van de Attaoelahweg. In Nickerie wordt 26.6 km weg geasfalteerd, Wanica 30 km, Commewijne 9 km, Para 5.8 km en Marowijne 21.2 km. Er waren in eerste instantie vier aannemers, uiteindelijk ging het werk naar Tjongalanga, Kuldipsingh Infra en Baitali. Volgens Parmessar zijn de contracten gesloten op basis van het 'design build finance principe', wat inhoudt dat de aannemer het ontwerp maakt, het project uitvoert en financieringsmodaliteit moet aanbieden. Behalve asfalteringswerken zal er ook 30 km aan wegen worden bestraat.

Assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) gaf aan dat tijdens de verkiezingscampagne in 2010 zijn partij heeft aangegeven dat zij bij verkiezingswinst een aantal zaken zou realiseren. “Wij hebben niet beloofd, wij hebben gezegd dat het uitgevoerd zou worden en u ziet het. Wij hadden ook gezegd dat er twee dingen zijn die wij als vereisten hebben om uw droom te verwezenlijken en die zijn 'mens-zijn en Surinamer. Dat zijn de enige zaken die wij vragen, wij kijken niet naar uw religie, niet naar uw etniciteit en ook niet naar uw politieke kleur", zei Doekhie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May