ABOP zet Albina op zijn kop met '3-0' wandelmars
30 Aug 2014, 22:00
foto
ABOP-wandelmars in Albina trok veel deelnemers.


De Algemene Bevrijding en Ontwikkelings Partij heeft met een wandelloop, Albina op z'n kop gezet. Ruim 2000 lopers hebben zaterdag meegedaan met de ABOP eendaagse wandelmars met als thema '3-0'. Van alle hoeken van Albina kwamen mensen de lopers aanvuren en ondersteunen. De sfeer in Albina zat er lekker in. De ABOP promo auto's van de kern Wi na Wan van Moengo vormden met hun luide muziek onderdeel van de hotspots.

Volgens coördinator tevens parlementariër Marinus Bee is het thema duidelijk. "Wij gaan voor een volledige clean sweep in Marowijne. We nemen geen genoegen met minder", zegt Bee. Volgens Oscar Awese ABOP-coördinator belast met het logistieke gedeelte is de wandelmars een vakantie politieke activiteit. Het doel is om de kernen die reeds warm zijn in de verkiezingssfeer te houden. "We zijn faya en het gaat ook om de saamhorigheid. Ondanks de regen aan het begin van de loop, hebben de mensen standvastigheid getoond". De ABOP-aanhang heeft flink met elkaar gefeest in het Park te Albina.

Zes kernen zijn vóór de loop geïnstalleerd, waaronder in Marijke dorp en Tap Oekoe. Tijdens de installatie was ABOP-topper vicepresident Robert Ameraali aanwezig. Hij heeft de opening verricht van de ABOP-wandelmars en sprak de partijleden moed en durf toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May