Niet alleen muziek maar ook make-overs op North Sea Jazz
31 Aug 2014, 02:00
foto
John John maakt Stephany Kasketi op.


Voor dames zoals ik, die niet genoeg hebben aan de 24 uren per dag, is de make-over section op het North Sea Jazz festival een uitkomst. Met het rennen van hot naar her, alles willen meemaken en ervaren, kom je zeker tijd tekort.
Dat was ook weer het geval vrijdagavond. Het festival ging van start en natuurlijk zou ik het geheel voor geen goud willen missen.

Met een wachtende taxi haal je het niet verder dan basis gezichtscrème, wat gezichtspoeder en wegwezen. Opeens tegen alle verwachting in komen we na het optreden van Joss Stone een speciale sectie tegen op het festivalterrein. Tegen make-overs zeggen we nooit nee. En ja hoor, ik kon tussen alle dames gelijk plaatsnemen op de stoel van de enige heer in de salon van L’oreal.
En na wat kwasten, poeder en allerhande make-up spul, staat plots de microfoon van NOS-radio in mijn gezicht. Blijkt dat ik wordt opgemaakt door de bekendste, de populairste en meest ervaren kapper en make-up stylist van Curaçao. Uiteraard moet dat natuurlijk vastgelegd worden voor NOS-radio.

Tijd voor mijn eigen interview dus. John John is van origine Nederlander en woont vanaf 1996 op Curaçao. Daar richtte hij John John Europe Beauty Center op en verzorgt alle grote evenementen die met fashion en style te maken hebben op het gebied van haar en gezichtsverzorging. Op het festival staat hij gecontracteerd voor het doen van make-overs voor eenieder die maar wil. Hij begon zijn carrière met het winnen van kappersprijzen zoals de Rose D’or in Parijs. Ook won hij zilver en brons op het kappers WK te Las Vegas. Hij vertelt dat hij vier jaar geleden voor het laatst naar Suriname is geweest voor het promoten van L’oreal make-up producten. Als hij weer gevraagd wordt, wil hij zeker zijn kennis en ervaring opnieuw delen met haar en make-up stylisten van Suriname.

Maar eerst wordt mijn gezicht eerst helemaal omgetoverd. Alles eraf en opnieuw aanbrengen van allerhande make-up poedertjes, mascara en lippenstift. Al zeg ik het zelf, het resultaat mag er zijn. Ik dacht dat vanwege mijn gouden bijouterieën, ik goudkleurige make-up mocht verwachten. Integendeel wordt het een contrast van groen, rood, blauw, rood en roze. "Vanwege je donkere huid moet je juist gaan experimenteren met deze frisse kleuren. En ik proef dat je rebels bent dus ik gebruik felroze Pink Rebellion lippenstift voor jou", legt John John me uit.

Nieuwsgierig naar deze interessante persoonlijkheid stel ik nog meer vragen. Maar wie ben je eigenlijk?
“Ik ben gek!’ zegt hij komisch. Ik moet gelijk schaterlachen.
Ik bedoel wat is je etniciteit en wat doe je op Curaçao?
“Ik ben van alles en nog wat. Ik ga hier om met Indiërs, Dominicanen en Joden. Er wonen hier een scala aan mensen met verschillende etniciteit en dat vind ik leuk. Ik ben een mix geworden van alle mensen om me heen. Ik zit al 37 jaar in het vak en woon al 19 jaar op Curaçao”. Volgend jaar word ik 55 jaar", zegt hij met een knipoog.
Maar waarom heb je Nederland ingeruild voor Curaçao?
“Nou waarom niet. Kijk naar het weer, de vibes, de mensen. What’s not to love?
Ik heb het naar me zin hier”.

Ik geniet ook iedere keer weer met volle teugen van Curaçao en ben trots op mijn make-over. Thank God for John John.

Stephany Kasketi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May