IMT speelt oefenwedstrijd tegen selectie Frans-Guyana
26 Aug 2014, 08:00
foto
De training van Inter Moengo Tapoe maandag.


Landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) vertrekt woensdagochtend naar Frans-Guyana om een oefenwedstrijd af te werken tegen de nationale voetbalselectie van de oosterburen. IMT gaat met een 23 man sterke selectie, onder wie vijf officials. De delegatie staat onder leiding van ondervoorzitter Ronald Kwasie.

De uitnodiging komt van de Lique Football Guyane. De wedstrijd zal woensdagmiddag worden gespeeld in het George Chaumet Stadion in Cayenne. De nieuwe aanwinsten van IMT, onder wie Jurmen Vallei en Stefano 'Boroe' Rijssel zijn ook van de partij. De kosten tot de grens is voor IMT en de Fransen bekostigen de reis vanaf St. Laurent. De landskampioen wordt donderdag terugverwacht in Suriname. Afhankelijk stond de wedstrijd voor 24 augustus gepland. IMT was toen pas anderhalve week aangevangen met de training en vond de staf het niet raadzaam om af te reizen. De nationale voetbalselectie van Suriname die ook was uitgenodigd, heeft die plaats toen ingevuld. Natio wist met 1-0 te winnen van de Fransen. Een doelpunt vroeg in de ontmoeting en wel in de negende minuut van Galyto Talea, besliste het duel.

Krachtmeting
Voor IMT is de oefenwedstrijd een goede krachtmeting. De ploeg heeft voor dit jaar als doel gesteld de finale van de Caribbean Footbal Union (CFU) clubkampioenschappen te bereiken. Als voorbereiding op deze kampioenschappen staan enkele oefeninterlands op de agenda.

Clubtopscoorder Kareem Caatje Kwasie zegt dat hij goed is voorbereid. De motivatie bij de ploeg zit er goed in, zegt hij. "Ik voel me goed en met de nieuwe aanwinsten en ondersteuning van de clubpresident Ronnie Brunswijk gaan we voor het beste dit jaar. De doelen zijn hoog gesteld dus weet ik ook wat het team van mij verwacht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May