NPS: Keuze tussen NDP-blok en NPS en haar partners
25 Aug 2014, 00:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland


Voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname (NPS) stelt dat bij de komende verkiezingen het om twee blokken zal gaan. De huidige regering, het NDP-blok, en het blok van de NPS en haar partners. Er is volgens Rusland geen andere keuze. Hij leverde zondag op het congres van de NPS kritiek op het criminaliteitsbeleid van de regering en de energie-situatie kreeg ook veel aandacht. Rusland, die in het vorige kabinet minister van Natuurlijke Hulpbronnen was, zei dat het absoluut niet waar is dat er niet is geïnvesteerd in de Energie Bedrijven Suriname, zoals de directie dat wil doen geloven.

Rusland legde uit dat er veel is geïnvesteerd in de energiesituatie. Er is zelfs een transmissielijn aangelegd van de hydrocentrale van Suralco, de 161 KV-lijn, naar EBS-onderstation Menckendam. Machines zijn gerenoveerd en omgebouwd waardoor stookolie van Staatsolie gebruikt konden worden. Rusland zei dat de energiebehoefte op schrift is gezet en de stappen die tot 2023 ondernomen moeten worden. Hij haalde aan dat opwekken van energie alleen niet voldoende is. Deze moet ook gedistribueerd worden. Daarvoor moeten er investeringen gepleegd worden. Hij merkte op dat onder moeilijke omstandigheden de Nieuw Front regering er alles aan gedaan heeft om niet over te gaan tot 'load-shedding', wat vandaag de dag wel gebeurt. Hij zei dat de NPS kader in huis heeft. Als de regering niet eruit komt, kan er hulp worden geboden.

Het criminaliteitsvraagstuk baart de NPS ernstige zorgen. Beloofd was dat het dievenijzer zou verdwijnen. Nu zijn mensen met dievenijzer en al niet veilig in hun huis. Rusland haalde aan dat de NPS terug moet in het regeercentrum om de vele problemen die zich aandienen te helpen oplossen. De partijleider merkte op dat diverse populistische projecten zullen worden uitgevoerd om stemmen te winnen.
De NPS-leider hoopt niet dat voor deelname in de goudmijn van Newmont weer inkomsten van onder andere Staatsolie als onderpand zullen dienen. Hij merkte op dat het risicovol is met belastinggelden te investeren in de goudmijn.

Volgens Rusland zal de NPS in 2015 in een veel betere positie zijn ten opzichte van 2010. Er wordt hard gewerkt om een doorslaggevende stem te hebben in het bestuur van het land, waarbij volksbelang zal moeten prevaleren. De NPS-voorman legde uit dat samenwerking met partners nodig is om verkiezingswinst te behalen. Hij is ervan overtuigd dat in de Verenigde Volks Vergadering de zeven samenwerkende partijen de meerderheid zullen behalen. Daar zullen de president en de vicepresident gekozen worden. Het congres gaf goedkeuring aan de intentieverklaring die op 29 mei is getekend met VHP, SPA, DA'91, Pertjajah Luhur, BEP en KTPI.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May