Ziekenhuizen doen inkopen op medische beurs
24 Aug 2014, 05:00
foto
De nieuwe rolstoelen van het LMSZN.


De directeuren Antoine Elias van het Lachmipersad Mungra Streekzieken Nickerie (LMSZN) en Bernhard Abia van 's Lands Hospitaal (LH) hebben rechtstreeks van de fabrikant rolstoelen kunnen bestellen. Zij waren op een medische beurs in Düsseldorf, Duitsland. De rolstoelen konden goedkoper aangeschaft worden omdat ze niet via een derde zijn besteld.

In totaal zijn 65 rolstoelen gekocht bij de fabrikant PIAI Orthotech (Italië). De ziekenhuizen hebben ook hun logo op de rolstoelen laten bevestigen. Het LMSZN heeft 30 en LH 35 rolstoelen gekocht. Volgens Abia is "het altijd beter als je samen inkopen kan doen. Je hoeft dan niet via een tussenpersoon te kopen. Nu konden we de kortingen zelf afdwingen".

Het was de bedoeling dat ook het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) mee zou participeren, maar dit is op het laatste moment niet doorgegaan. Gordon Voight van AZP vervulde een belangrijke rol bij de totstandkoming van de afspraken. Tijdens de beurs zijn er ook andere spullen gekocht die nog moeten arriveren in Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May