EBS puzzelt nog met schema uitschakeling stroom
21 Aug 2014, 00:00
foto


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) worstelt met het maken van schema's, waarbij diverse blokken om de beurt voor drie tot vier uren zullen worden uitgeschakeld. EBS-technisch directeur Marcel Eyndhoven zegt aan Starnieuws dat voor donderdag een schema is gemaakt. Er wordt nog afgestemd met strategische bedrijven, waardoor bijvoorbeeld ook niet tegelijk water en telefoon wordt afgesloten.

Het is nog passen en meten, zegt Eyndhoven. Woensdagavond had de AMTO geen elektriciteit, maar omdat er examens gemaakt werden, is de lijn weer ingeschakeld. Huishoudens die op de Leysweglijn zitten, waren blij dat de stroomuitval niet uren heeft geduurd. Eyndhoven deelt mee dat de EBS zo snel mogelijk een schema rond zal hebben en dit zal zoveel mogelijk worden bekendgemaakt, waardoor mensen voorbereidingen kunnen treffen.

Voor donderdag is er een schema af, waarbij vanaf half negen vijf blokken zullen worden uitgeschakeld voor drie tot vier uren. In blok 1 gaat het om Uitvlugt, Kasabaholo, Sophia's Lust en Derde Rijweg. Om half tien gaat de stekker uit in Paramaribo-noord, Ringweg en Charlesburg, Latour, Menckedam, Koewarsan, Dageraadweg, Tout Lui Fautkanaal, Noordwijkweg, Laan van Louisehof, Beni's Park Vanaf half twaalf is er geen stroom in het Leidingengebied, Wayambo, Pomona, Uitkijk. Tussen half 1 en half 3 wordt een groot gedeelte van Wanica, Paramaribo-zuid en Para uitgeschakeld.

Tussen half zeven en half acht 's avonds zullen diverse wijken geen elektriciteit hebben. Het centrum van de stad maakt hier deel van uit. Ook een groot deel van Wanica zal geen stroom hebben. De EBS deelt mee dat rond 1 uur in de nacht weer alle gebieden ingeschakeld zullen zijn. Het bedrijf vraagt de samenleving om tenminste vijftig procent minder elektriciteit te gebruiken in deze overgangsperiode. Er worden noodmaatregelen getroffen. President Desi Bouterse zal dinsdag uitgebreid ingaan op de situatie in De Nationale Assemblee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May