Jongeren krijgen begeleiding bij zoeken en behouden job
21 Aug 2014, 02:00
foto
Jongeren tijdens de training.


In een training krijgen cursisten van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) alles te horen over hoe te solliciteren en hoe het werk te behouden. Deze training is woensdag begonnen. Kari Yu! Program Director Carlo Arze en SAO waarnemend directeur Radjesh Hemradj ondertekenden het samenwerkingsdocument. Alle cursisten van de SAO volgen een training voordat ze met een job beginnen.

Tijdens de training gaat het onder meer om het versterken van de sociale vaardigheden van de cursist. Ze leren hoe een sollicitatiebrief te schrijven en wat er in een curriculum vitae (cv) moet staan, hoe een sollicitatiegesprek te voeren, werkzoeken en vervolgens dit te behouden. De lessen worden verzorgd door trainers van PADF Kari Yu!

Drie maanden begeleiding
Hemradj juicht deze samenwerking toe. "De cursisten zijn vaak jongeren die komen uit een omgeving met sociale problemen. Dan moeten ze sociaal vaardig gemaakt worden. Soms zijn de kandidaten zo goed in hun werk, maar hebben aanpassingsproblemen. Goede sociale vaardigheden spelen een belangrijke rol in het leven. Ook wanneer zij straks een gezin hebben, kunnen zij hetgeen zij geleerd hebben, op hun manier overdragen. Belangrijk is, dat de cursisten aan het eind van de rit er alleen maar beter van worden", legt Hemradj uit.

PADF Kari Yu! ondersteunt de SAO in het traject waarbij de cursisten, na het volgen van een vakopleiding, stage lopen om uiteindelijk een vaste baan te hebben. Derryl Boetoe, Youth Development Specialist bij Kari Yu!, zegt dat alles valt en staat met het 'solliciteren'. "Het diploma op zak hebben is dan punt 1 maar werkelijk een baan vinden en deze behouden, is een ander hoofdstuk. En deze skills van het hebben van de juiste attitude en werklust, willen wij de cursisten bijbrengen of aanscherpen. De jongeren worden voor drie maanden begeleid, zodat ze hun baan blijven behouden en ook verder groeien", zegt Boetoe. Er is nauw contact met de begeleiders van de werkplek om de prestaties te beoordelen.

Danielle Atmopawiro
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May