Shubh Krishna Janamashtmi
17 Aug 2014, 18:30
foto


(Aangeboden)

Over de gehele wereld wordt vandaag Shri Krishna Janamashtami groots gevierd. Het is de verschijningsdag van Heer Krishna, het lievelingetje van Moeder Yashoda, op deze aarde. Volgens de geschriften daalde Heer Shri Krishna ongeveer vijfduizend jaar terug neer.

Krishna was de achtste zoon van Devaki and Vasudeva. Volgens de geschriften en astrologische calculaties wordt Shri Krishna’s geboortedag, meer bekend als Janmashtami, vastgesteld als te zijn 19 juli 3228 BC. Heer Krishna behoorde tot the Vrishni dynasty van Yadavas van Mathura. Krishna werd geboren in de hindoe maand Shravan (aug/sep) op de achtste dag na de volle maan om middernacht.

In de Bhagavad Gita (het lied van de Heer) geeft Heer Krishna in hoofdstuk 4 vers 7 en 8 aan Arjuna het volgende aan:
Telkens wanneer de beoefening van religie ergens in verval raakt en goddeloosheid de overhand neemt, o afstammeling van Bharata, op dat moment daal Ik Zelf neer.’
‘ Om de toegewijden te bevrijden en kwaadaardige personen te verdelgen en ook om de religieuze principes te herstellen, verschijn Ik Zelf, tijdperk na tijdperk.

Op deze feestdag vasten de toegewijden van Krishna tot middernacht.
Vier met ons mee op deze meest zegenrijke dag want deze dag is volgens de officiële Vedische kalender ook de echte Verschijningsdag van Krishna. De viering aan de Kwattaweg in de ISKCON temple start om 20.00 uur en gaat door tot middernacht.

De voorbereidingen zijn getroffen voor het ontvangen van de honderden bezoekers die worden verwacht.

Sac–cid-ananda-rupaya
Krshnayaklista-karine
Namo Vedanta-vedyaya
Gurave buddhi-saksine
(Gopala-tapani Upanisad, Purva 1)

‘Ik breng mijn eerbiedige eerbetuigingen aan Krsna, die een transcendentale gedaante van gelukzaligheid, eeuwigheid en kennis heeft. Ik breng mijn eerbetuigingen aan Hem, want hem begrijpen betekent de veda’s begrijpen; Hij is daarom de Allerhoogste spiritueel leraar.’

Geeta-Priya Radha Devi Dasi
(Mr.Drs.Sharmila Kalidien–Mansaram)
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May